The TEA Team

Hei kõigile!
Esimene pikk nädal ja paar päeva peale on läbi ja aeg on lennates läinud. Oleme päris palju õppinud nii briti kultuuri kui ka inimeste kohta. Suurem osa inimestest ütleb viis korda thank-you, thank-you, bye-bye, nii et üks kord tänades ja head aega öeldes oleks nagu isegi ebaviisakas.Õiget inglise ilma saime tunda esimesel õhtul turfi jõudes, kui Sigrit ütles, et ohh nii pole hullugi, kui õrnalt tibutab. Nelja tunniga olid slickid nurkadest pehmed ja näpud vihmast krobelised. Tuju see aga alla ei viinud ja nädalaga on suuremal osal naljakad päevitustriibud. Täna on käes juba teine esmaspäev, kus puhkame ja uueks nädalaks valmistume. Eelmine nädal oli korralik taaslaadimise päev:

Ehkki esmaspäev oli taaslaadimiseks, siis nädala sees on kõik oma wrapi-võiku režiimi tööle saanud. Selle suve uustulnuk on tuunikala, mis rokib nii kirsstomatite, wrappide kui ka võikudega. Külmkapp lausa naerab heast-paremast:

(külmkapp on majaomanikuga jagatud)
Vahvaid briti juhtumisi ka:

  • Ühel õhtul kui Paula rattaga koju vuras oli hobune tee peal. Teistel pole veel võimalust olnud tee ääres hobust paitada. 
  • Madli astus üks päev väravast sisse, helistas kella ja tagasi astudes vaatas, et naljakas märg jälg jäi trepiastmele. Ema tegi ukse lahti ja ütles: “Oh you did just not!”. Tuli välja, et nad olid just värske tsemendi värava alla valanud ja selle keskel ilutses kaunis jalajälg. Õnneks oli see veel piisavalt pehme, et siledaks pühkida. 
  • Inglased elavad harjumatult kokku surutud majades, mis tegelikult pole sugugi väiksed aga lihtsalt ime kitsad ja eramajad on ka enamasti kahe pere käes. Paljudel peredel on 2 ruutmeetri suurune aed, mille osad neist on sisustanud absoluutselt kõigega, mis majas leiduda võib 😀
  • Meie piirkonnas on päris palju läti, leedu, poola, rumeenia inimesi, kellega on vahva rääkida ja ühiseid jooni leida, kuna nemad pole ka kohalikud. Madli sai ühe vanaemaga eesti keeles rääkida, kes oli läti piiri äärest ja ei mõistnud sõnagi inglise keelt. 
  • Sooja ja külma vee kraanid on neil teadagi lahus, mis tähendab pesesmist kas külma VÕI sooja veega:

Kõik on nädalaga erilisi uksekellasid kohanud, mõnega hakkab sümfoonia toas mängima. Ühe uksekellaga, millele Karl vajutas, hakkas laps mingit teksti vuristama.

Täna saime jälle kõik kokku, rääkisime nädala üle ja mängimise pargis frisbee’d:

Päikest ja järgmise esmaspäevani!

The TEA Team

Teachable, Enthusiastic, Adaptable

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s